(Här kan du läsa om gården på svenska)
Johannes Eriksson syntyi 29 lokakuu 1869 Karl-Ersissä Bjärströmissä, josta myöhemmin tuli hänen kotinsa. Johannes on Erik Johanssonin ja Wilhemlina Jansdotterin lapsi. Hän oli kolmas sisaruksista Anna Wilhemlina, Mathilda Katarina, Johannes itse ja Edla Kristina. Hän meni naimisiin Maria Mathilda Johansdotterin kanssa, jolla oli suuri merkitys alueelle kätilönä ja heillä oli yhdessä poika Jan-Erik Eriksson.
Vuonna 1903 Johannes ryhtyi Ahvenanmaan kansanopiston käsityönopettajaksi.
Vuonna 1917 hänet valittiin Finströmin kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi.
Hänet mainitaan ”talonpoikapäällikönä” ja hänet valittiin kansanopiston kokouksen puheenjohtajaksi Ahvenanmaan liikkeen alkaessa. Johannes osallistui Tukholman matkalle, jossa he luovuttivat suuren kokoelman nimiä, missä todettiin, että ahvenanmaalaiset halusivat kuulua Ruotsiin Venäjän sijaan. Hänet lähetettiin myöhemmin useille diplomaattimatkoille muun muassa Pariisiin, Lontooseen ja Geneveen.
Lopulta Ahvenanmaan kysymys päätettiin ja Ahvenanmaasta tuli autonominen, demilitarisoitu ja neutraloitu alue. 2022-2023 Ahvenanmaa täytti 100 vuotta.
Johannes valittiin Ahvenanmaan ensimmäiseen maakuntavaltuustoon vuonna 1922 ja oli ensimmäinen varapuheenjohtaja koko sielläoloaikansa vuoteen 1937 saakka. Hän kuoli 21. heinäkuuta 1939. Johannes Eriksson on siten tärkeä ja suuri osa Ahvenanmaan historiaamme.
Nykyään tilalla toimii Södra Finströms Byalag r.f. ja sitä käytetään seurakunnan kylätilana



